ZAPITAŠ LI SE, KAKO MOGU POMOĆI?

 … kroz unaprijeđenje sigurnosti, smanjenje rizika i spašavanju života u saobraćaju.

Kroz program Saobraćajna Edukacija, realiziramo općekorisne projekte. Provodimo aktivnosti kako bi educirali pješake, vozače, bicikliste i druge učesnike u saobraćaju.

Naši PRIJATELJI/SPONZORI pomažu u širenju poruka Saobraćajne Edukacije u Zajednici. Na taj način pomažu da se obezbijede besplatni resursi kako bi se promovisale pozitivne priče i podigao nivo saobraćajne kulture.

Mi ne bismo bili u mogućnosti nastaviti da razvijamo aktivnosti koje pomažu spašavanju života učesnika u saobraćaju bez podrške naših sponzora.

Osim toga, kroz kampanje koje organizujemo, naši Prijatelji ujedno pomažu da se čuju i glasovi “Ljudi iz saobraćaja”: vozača kamiona, vozača autobusa, službenika za provođenje sigurnosti u saobraćaju, instruktora vožnje i drugih.

Sponzorski doprinos pokazuje Vašu posvećenost pomaganju Saobraćajnoj Edukaciji te na taj način doprinosite da u Zajednici mijenjamo stavove o vožnji u pijanom stanju, vožnji u pospanom stanju, korištenju telefona u vožnji, edukaciji djece kao učesnika u saobraćaju itd.

Pomozite nam da zajedno edukujemo sve učesnike u saobraćaju Vašim uključivanjem u partnerski program Saobraćajna Edukacija.

Pored sponzorskog aranžmana pomoć u realizaciji projekata ogleda se i u ŠIRENJU PORUKA Saobraćajne Edukacije u društvu -> prenijeti “koju lijepu riječ” o našim projektima.
Naš zajednički cilj je da poruke Saobraćajne Edukacije stignu u što veći broj domova i osvoje što veći broj srca.

Na taj način imate mogućnost da poruke širite u društvu, prenesete poruke Saobraćajne Eduacije prema svojim najbližim, prijateljima,poznanicima -> dragim osobama.

Društvene mreže su takođe plodno tlo za širenje naših poruka.

Istovemeno, kroz DIREKTNO UKLJUČENJE u realizaciju projekata pomažete širenju ideja Saobraćajne Edukacije. Volonterskim radom bilo kroz podjelu letaka i slične aktivnosti možete pomoći te “investirati” svoje slobodno vrijeme u realizaciju projekata Saobraćajne Edukacije.

Naši projekti pored materijalnih i finasijskih sredstava zahtjevaju uključivanje i veći broj aktivnista raznih obrazovnih profila (od volontera učenika i studenata do pravnika, psihologa, inžinjera i doktora).

Fatima Malagić, OŠ Mula Mustafa Bašeskija, Sarajevo. Crtež iz Kampanje Sigurnost djece u saobraćaju pokaži svoju kreativnost 2022.